Rockoltuk az embereket

Ez bizony igen ostoba szóvicc (ha nem lenne megfejtés: sokkoltuk), nézzék el nekem, mindössze arra szerettem volna vele utalni, kellemes csalódásban volt részem azon a rockvetélkedőn, melyet a PMK-val közösen szerveztünk. Azt reméltük, már a kezdet kezdetén tolongani fognak a háromfős csapatok és úgy kell majd visszamondani a jelentkezéseket, ezzel szemben igen gyéren csordogált a versenyezni vágyók hada. A végére azért összejött tíz csapat, s közöttük voltak fiatalabbak is, persze a versenyzők nagy többségét az idősebb korosztály alkotta.

Mint útközben (verseny közben) kiderült, alaposan elszámítottuk magunkat időben, a kb. másfél órásra tervezett játék – igaz szünetekkel – 2 és fél órás lett. Ami szerencsére nem okozott problémát, ugyanis a csapatok és a közönség is szemmel láthatóan jól érezte magát, néhány vitás kérdés ellenére is. A legnagyobb sikert a karaoke hozta (itt szuperprodukciók hangzottak el!), de izgalmasak voltak a zenefelismerési feladatok, itt ugyanis a gyorsaság is számított, aminek következtében persze voltak csapatok, akik nem is mindig szereztek pontot.

A remek hangulaton túl a játék sikerét nagyban emelte, a kiválóságokból álló zsűri: Pleskonics Andrást igazából csak a fiatalabbaknak kéne bemutatni (de lehet, jobb lenne minél többet szerepeltetni városunkban, s így megismertetni), Mihály Zoltán hatalmas rockenciklopédiát készül kiadni, Zsedényi Pétert a színpadról, illetve a Talonból kell, hogy ismerjük, Lénárt „Léna” Ferenc pedig mint világutazó most jelentette meg második kötetét pekingi útjáról. Mindannyian ezer szállal kötődnek a zenéhez.

Tehát visszagondolva és felidézve az estet, úgy érzem, jól sikerült. Ott rögtön a játék végén, de később is nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. A jelek szerint olyan témát karoltunk fel, amellyel érdemes foglalkozni, amelybe érdemes munkát fektetni. Ha minden igaz, lesz folytatása.

A helyezések:

I. Akantisz Tamás, Magyarfalvi Péter, Mareczky Béla

II. Marton Zita, Szilágyi Melinda, Sóki Rudolf

III. Kerekes János, Balla Lajos, Kiss Sándor

Köszönet a Petőfi Művelődési Központnak, amely az elejétől a játék mellé állt, Szikoráné Dénes Katinak, Hajtman Terikének, Mihálka Bandinak (a kiváló technikáért), és köszönöm Bogdánné Kiss Tünde kolléganőmnek, hogy időt szánt a vetélkedőre, és segítségemre volt. Köszönöm Zsedényi Petinek, Mihály Zolinak, Lénának és Buzai Csabinak, hogy segítettek a kérdések összeállításában, és köszönet természetesen a támogatóknak, akik segítségével értékes nyereményekhez jutottak a helyezett csapatok:

– Csepregi Ferenc Könyvesboltja

– Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő

– Center Étterem és Pizzéria

– Burger Shop.

Írások az eseményről:

http://oroscafe.hu/2009/10/25/a-rock-orok-es-elpusztithatatlan/

http://oroscafe.hu/2009/10/23/szolt-a-rock-es-a-roll-oroshaza/

http://oroshaza.hir6.hu/cikk/35572/091024_rocklegenda_oroshazan

október 26, 2009

  • Mi, játokosok köszönjük a jó szervezést, remélem lesz folytatása !

  • gratulálok a vetélkedő szervezéséhez, nem kis feladat lehetett, a cikkek és képek alapján fantasztikusan sikerült, jó volt nézegetni őket, gratula!

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük