Sissiről, mindent

Sirály vagyok, sehová se való / Hazámul semmi part se jó, / Hely soha meg nem kötött; / Hullámok közt repülök.” /Sissi /

A Nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasóköre  február 13-án tartotta legújabb összejövetelét. A téma Erzsébet kirányné, Sissi, Ausztria császárnéja, Magyarország királynéja volt. Az előadó pedig Szabó Gáborné Jolika, aki hosszú évek óta gyűjti – és most nekünk is elhozta, bemutatta könyvtárának kincseit – a Sisire vonatkozó alkotásokat, gyönyörű albumokat, valamint néhány, Sissi arcképével díszített  kedves emléktárgyát is.

Sissi, akit kora legszebb asszonyának tartottak, egyéniségének és a magyarok iránti szeretetének köszönhetően máig az egyik legnépszerűbb történelmi személy Magyarországon. Élete számtalan  irodalmi alkotás, film,   musical,  szobor ihletője, nevét jeles létesítmények, intézmények viselik. Az előadás nemcsak ismereteinket bővítette – érdekes, elgondolkodtató és élményszerű volt. Sőt, a fogyókúrára, hajápolásra vonatkozóan is kaphattunk „tippeket”. Igaz, az egészséges táplálkozás érdekében kicsit macerás lenne legtöbbünknek saját kecskét, tehenet tartani, még a nyaralásra is magunkkal cipelni a derék jószágokat, de 30 tojást kikeverni hat üveg konyakkal, és ezt használni hajpakolásra – hát ez már jöhet! – inkább a hajra mint a hasba azt a konyakot! Addig meg köszönjük a „szellemi táplálékot” – és a finom csokit, amivel kedves előadónk a végén megkínált bennünket, még inkább megédesítve ezt a kellemes délutánt.

Az olvasókör következő találkozója március 13- án lesz – várunk mindenkit!

Ha a találkozón készült fotókat is látni szeretnéd, kérjük, kattints erre a linkre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük