Szólt a Szép Magyar Beszéd

 

Legutóbb 2016-ban rendeztük meg Orosházán, a könyvtárunkban a városi-körzeti fordulóját a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd versenynek, így a megszokottnál is jobban örültünk, hogy idén ismét mi kaptuk meg a szervezői feladatokat. Szép Magyar Beszéd verseny a hivatalos elnevezés, holott nem csak az a fontos, hogy szépen ejtsék ki a gyerekek a szavakat és jól hangsúlyozzanak, de az is, hogy értsék, mit olvasnak fel. Kerekes Barnabás, a Kazinczy-díj Alapítvány elnökhelyettese egy novemberi keltezésű levélben, melyben könyvtárunk is felkérést kapott a verseny megrendezésére, így fogalmazott: „A Kazinczy-verseny nem egy a „magyarversenyek” vagy „nyelvtanversenyek” közül, 55 év óta az értő-értető olvasás áll a középpontjában, vagyis bármelyik tantárgy bármelyik szövege megértésének ez az alapja.

Nagyon köszönjük a diákoknak a felkészülést, kiváló teljesítményükkel nehéz helyzetbe hozták a zsűrit. És köszönjük a felkészítő tanárok munkáját is, hogy fontosnak érzik az olvasást, a nyelvművelést. Tudjuk, hogy túl sok idő nincs egy-egy diákkal külön is foglalkozni, annál inkább nagy köszönet illeti őket, hogy szem előtt tartják, és gondozák a tehetségeket.

A zsűri tagjai voltak: Vetésiné Petrányi Erzsébet és Dávidné Tóth Márta az Orosházi Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete Justh Zsigmond olvasóköre képviseletében és Tengerics Éva gyermekkönyvtáros. Köszönjük közreműködésüket!

Eredmények.

5-6. osztály. 1. Rajki Donát, Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola (felkészítő tanára: Dávidné Bartha Szilvia), 2. Györgyi Dóra, Szent Imre Katolikus Általános Iskola (felkészítő tanára: Gregus Ilona), 3. Novodomszki Jázmin, Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (felkészítő tanára: Samuné Jenei Mária).

7-8. osztály.1. Szemenyei Balázs, Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (felkészítő tanára: Bárdos Zsuzsa), 2. Hódi Nikolett, Nagyszénási Czabán Samu Általános Iskola (felkészítő tanára: Ráczné Gálik Márta), 3. Györgyi Réka, Szent Imre Katolikus Általános Iskola (felkészítő tanára: Gregus Ilona).

A Szép Magyar Beszéd verseny  7-8. osztályos korcsoport győztese, Szemenyei Balázs képviseli Orosházát és térségét Kisújszálláson, a regionális fordulóban március 27-29-én.

A versenyen készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük