Tour de Orosháza

Ma munkaidőben edzettem a holnapi kerékpár-felvonulásra! :) Valójában csak meghívókat kézbesítettem, de azt nagyon: 9-kor indultam, 1-kor értem vissza a könyvtárba (igaz, beiktattam egy félórás ebédszünetet is, sőt, közben egyszer a kisdolgomat is el kellett intéznem, ha már mindent meg kell gyónnom, szóval akkor megint hazamentem, mindenesetre így is bő 3 órát töltöttem biciklinyeregben). Hogy a távolságokat érzékeltessem, voltam a Csokonai utcától kezdve a József Attilán át a Határőrségen keresztül a Vásárhelyi út legvégéig, és persze a belvárosban mindenhol legalább háromszor, és közben megszabadultam kb. 70 meghívótól (az utcanevek nyilván csak a helyieknek mondanak valamit, a többiektől elnézést kérek, innen már világos leszek nektek is.).

Mindez nem a szegény kiskönyvtáros panaszai akar lenni, ugyanis ez az én ötletem volt, saját kivitelezésben, egy ideje már így oldjuk meg a kézbesítést.

Egyrészt azért, mert olcsóbb. (Persze felmerül a kérdés, hogy vajon a könyvtári munkám nem ér-e többet, nos azt hiszem, de igen, viszont tegnap a sorozatos áramszünet tönkrevágta a gépem, így ez a kérdés most nem kérdés. Amúgy meg mégis csak megtakarítottunk 70×62 forintot, az meg már egy jó könyv, nem?) (Maradva még az olcsóbb megoldásoknál, természetesen e-mail-en is küldtünk sok-sok mindenkinek meghívót, de van egy célközönségünk, aki nem netezik, tudtommal.)

Másrészt azért, mert közvetlenebb. Ha szerencsém van, nem csak bedobom a postaládába a levelet, hanem személyesen is átadhatom, azaz van alkalmam szóban is meghívni a címzettet: ma például ketten is megígérték, hogy eljönnek, mikor odaadtam a borítékot. Arányaiban nem rossz, ha hozzáteszem: csak két emberrel találkoztam mai postáskarrierem során. ;)

Itt hívom fel mindenki figyelmét: ha szeretne értesülni könyvtári programjainkról, küldjön egy e-mail címet, és felveszem a listára. Amúgy pedig jöjjetek minél többen pénteken, oké?

április 21, 2007

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük