Tudásod a jövőd!

Szeretnéd elsajátítani valamelyik idegennyelv alapjait egy maximum 90 órás képzésben, akár a középfokú szintig, mindössze – és legfeljebb – 4.500 forintért? Szeretnéd, ha akár te, akár valamelyik családtagod, barátod jobban megismerné a számítástechnika alapjait – legfeljebb a tanfolyam képzési díjának 5%-át kifizetve?

Kedves Olvasónk, bizonyára te is hallottál már a Tudásod a jövőd projektről, melynek célja a digitális ismeretekkel és nyelvi kompetenciákkal rendelkező lakosság számának növelése. A programról bővebben a honlapról tájékozódhattok, de egy-két fontos információt most a blogunkon is szeretnénk megosztani veletek, annál is inkább, mivel a könyvtárunk is tenni szeretne a projekt sikeréért.

Az első, és egyben legfontosabb tudnivaló: a programban részt vehet minden  18. életévét betöltött felnőtt, aki nem áll középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói vagy hallgatói jogviszonyban. A másik: a projekt keretében elnyerhető támogatás maximális összege 90.000 Ft. Minden képzésben résztvevő személy önrész befizetésével járul hozzá képzésének díjához. Az önrész mértéke a hátrányos helyzetű településeken élők esetében a képzési díj összegének  minimum 2%-a, minden más esetben minimum 5%-a. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy 90 órás nyelvi vagy informatikai tanfolyamért most legfeljebb 4.500 Ft-ot kell majd fizetnie a jelentkezőknek.

Bizony, jól értettétek: a képzésben részt vevő személyek esetében a támogatás mértéke a képzési díj 95-98%-a – lakóhelytől  függően. Így talán érthető is, hogy a projekt időtartama alatt – a képzésekre várhatóan 2012. decembere és 2014. augusztus 31-e között kerül sor – egy személy maximum 90.000 Ft támogatásban részesülhet.

A projekt közvetlen célja – és most a program honlapjáról idézünk: „minimálisan 100.000 fő bevonása a kompetencia-fejlesztést célzó képzési programokba és ezen létszámból legalább 85.000 fő részére a képzés sikeres elvégzését teszi lehetővé. Célunk 10.000 fő hátrányos helyzetű személy bevonása a képzésekbe”.

Nagyszerű hírünk van: a programra nálunk is jelentkezhettek, miután a könyvtárunk több munkatársa is hivatalos eTanácsadó, azaz a programban mentori feladatokat láthat el. Segítünk a jelentkezésben/regisztrálásban, kapcsolatot tartunk a képző intézményekkel, és kapcsolatot tartunk veled is, ha jelentkezni szeretnél. Szóval ha érdekel a lehetőség, egyrészt nézegessétek a Tudásod a jövőd honlapot, másrészt keressetek minket a könyvtárban.

Ahogy mondani szokták, a tájékoztatás nem teljeskörű, a további részletekért keresse könyvtárosát!

Letölthető plakát:

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük