Twittelj rá, nagyi!

A könyvtárunkban szervezett tanfolyamainkon gyakran felteszik a jelentkezők a kérdést, hogy „de nem vagyok én már túl öreg az internethez?”. Általában mindenkit sikerül meggyőznünk, hogy ez nem korfüggő, és nagy adag szorgalommal még a tízéves unokát is lepipálhatják, de ha kell majd még motiváció, ezentúl biztosan megemlítem nekik Ivy Bean nevét is.

103 évével ugyanis Ivy a legidősebb tagja a Twitter közösségének. A Twitterről (és magyar hangjáról, a Turulcsiripről) már mi magunk is írtunk, és mint abból a bejegyzésből is kiderül: egy mikroblogról van szó, ami bizony igényli az aktivitást. Nos, a 103 éves néni nem csak lelkes, de aktív is: csiripjeit itt követheted nyomon.

Ivy Bean rendkívül gyorsan elképesztő népszerűségre tett szert (a könyvtárunk lett Ivy tizenkilencezerötszázötvenegyedik követője), de ami ennél is fontosabb, új értelmet nyert élete. Hogy lányát, Sandra Logant idézzük: „Édesanyám újjászületett, és csodálatos embereket ismert meg a világ minden részéről. Beszélgetett például egy hölggyel Norvégiából, aki róla nevezte el a tehenét.” Éljen az internet!

(Egyébként tegnapi bejegyzésében Ivy egy barátnőjét, mabel-t ajánlja olvasói figyelmébe. A még mindig csak 87 éves Mabel hozzászólásait ma már több, mint háromezren olvassák szerte a világon).

Forrás: http://bookseller-association.blogspot.com/2009/05/you-are-never-too-old.html

június 13, 2009

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük