Ujjé, a ligetben

Június közepén Olvasóliget néven új olvasásnépszerűsítő akciót indít a Hungarofest Kht. neves írók közreműködésével. A Magyar Nyelv Évéhez kapcsolódó programsorozat két fő helyszíne a fővárosban, közelebbről a Margitszigeten és a Szabadság téren lesz (de vidéki kávézók, éttermek és könyvtárak is jelentkezhetnek), ahol a nyáron minden hétvégén lesznek felolvasások, ideiglenes kölcsönzések, könyves játékok, és… igen, igen, lesznek könyvelhagyások is. A Hungarofest ötlete nyomán a Veszíts el egy könyvet! játékot a nyár folyamán olyan környezetben is játszhatjuk majd, ahol egészen biztosan örömét leli a megtaláló az adott könyvben, hiszen garantáltan könyvszerető illetőről lesz szó.

A szervezők – többek között a játékot is támogató kiadóknak köszönhetően – már gondoskodtak arról, hogy legyen majd mit megtalálni (és persze elolvasás után újra elhagyni), ám természetesen a ligetben is bekapcsolódhat majd bárki az elveszítős játékba egy-egy kedves könyvével. A tervek szerint dedikált könyveket is lehet majd találni a szeptemberi zárásig. A részletekről folyamatosan beszámolunk majd.

(És ha valakinek elkerülte volna a figyelmét a plakáton a szlogen, itt most újra megismétlem, mert tényleg remek: Olvasóliget – Értelem és kényelem).

  • Ti nem akartok ilyet szervezni itt, Orosházán ? Mondjuk első vendég mondjuk Závada Pál!?

  • Jani, Závadát én is szívesen hallgatnám… Talán lesz személyes találkozó a szervezőkkel, majd érdeklődöm a lehetőségekről.

    Bence, nem mondom, hogy nem jutott eszembe a bejegyzésed, amikor először hallottam az Olvasóligetről… :)

  • A marketingszakemberek egyik kedvenc szava a célzás, ha területileg koncentrálod a elvesztéseket, akkor a megtalálóknak is jó a játék, mert lehet keresni, az elvesztők pedig hihetnek abban, hogy jó kézbe került a könyvük. Remélem, jól fog működni… :)

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük