Vándorgyűlés, 2008, Szombathely

ugorjunk a honlapra!Állítólag ezen a hétvégén a könyvtárosok felé fordul majd a hazai közvélemény figyelme, de ha nem, az se baj: a könyvtárosok egymásra irányuló figyelme már önmagában csak haszon lehet.

A jó hír, hogy ma kezdődik Szombathelyen a Magyar Könyvtárosok Egyesületének 40. Vándorgyűlése, a kevésbé jó, hogy nélkülünk.  A vándorgyűlésről annyit, hogy ez egy évről-évre ismétlődő szakmai esemény, a vándorgyűlés fogalmát maximálisan tiszteletben tartva, mindig más helyszínen megrendezve. A szervezők mindig választanak egy témát is az adott év találkozójához, ezúttal „A könyvtárak örök reneszánsza” mottó győzedelmeskedett, nyilván hogy az egész reneszánsz évet kiötlő misztérium is boldogan keblére ölelhesse a rendezvényt.

Igazán sajnálom, hogy nem leszünk ott. Bár az előadásokat előbb-utóbb talán sikerül majd megnézni, az ezekről íródott blogbejegyzéseket pedig (egy csomó könyvtáros blogger is ott lesz, természetesen) már most alig várom, de sokkal jobb lenne, ha a bejegyzések íróival személyesen is találkozhatnánk újra/végre. Mindenesetre azon kollégáknak, akik ott vannak sok hasznos és még több kellemes percet kívánok!

július 24, 2008

  • Kedves Csaba.
    A http://vandorgyules.bdf.hu/ oldalon a Főmenű/Szekciók menüpont alatt találhatóak a vándorgyűlés szekcióinak ppt-s letölthető előadásai.
    Németh Brigitta
    NymE SEK Könyvtár

  • köszönöm szépen! bár most éppen nem élnek a linkek, de sebaj, én se nagyon. alaposan megnézegetem majd!

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük