249 könyv

249, vagyis egy híján 250 könyv veszett el tegnap, az első nagy könyvelhagyó napon. Tekintve, hogy az ezt megelőző kerek egy esztendőben veszett el összesen mintegy hétszáz könyv, maradhat a jelző: ez tényleg nagy könyvelhagyó nap volt.

Köszönet illet ezért minden játékos kedvű olvasót, aki hajlandó volt megválni egy-két kedvencétől, köszönet illeti a támogatókat, akik segítségével új honlapra költözhettünk (apropó, az egyik szponzorunk, a Concorde Csoport vezetősége az anyagi segítségen túl még a veszítésbe is beszállt, nem is rossz könyvekkel :)). Köszönjük az írók és művészek dedikált könyveit is, melyeket rövidesen a blogon hirdetünk meg elveszítésre, és a kiadók könyveit, melyek jó részét elhagytuk tegnap. Tényleg nagyon köszönjük annak a tizenkilenc könyvtárnak, iskolai könyvtárnak és az ott dolgozó kollégáknak a segítségét is, akik helyi szinten segítettek a szervezésben és veszítésben egyaránt. Köszönjük a sajtónak, hogy figyeltek ránk. És – nyugi, ez már az utolsó lesz, – köszönjük a Könyvtárportál fejlesztőinek, hogy befogadták a konyvtár.hu-ra a játékot, és mindent megtettek (pl. nem aludtak 24-én éjjel), hogy március 25-én már működjön az oldal. Bocs, még egy utolsó: végül köszönjük az orosházi könyvtár összes használójának, hogy elviselték a fel-le rohangálást tegnap, ígérjük, mától újra viselkedni fogunk. :)

A játék természetesen most kezdődik csak igazán. Az elveszítők immár várják a visszajelzéseket a megtalálásról, és lehet továbbra is egy-egy elveszített könyvvel örömet okozni másoknak. Ami az új honlapot illeti, vannak még hiányosságok, de szerencsére fejlesztők is, akik folyamatosan javítanak, fejlesztenek, és várják továbbra is a visszajelzéseket. Néhány ígéretet már kaptam, amit örömmel osztok meg veletek is: legkésőbb a jövő hét elejére lehet majd lapozni a friss elveszítések között (tehát nem csak az utolsó 50 találatot látjuk majd); minden elveszített könyvhöz hozzá lehet majd szólni, így tényleg párbeszédek alakulhatnak majd ki a könyvekről; rögtön láthatod majd, hogy az adott elveszített könyv milyen hozzád közeli könyvtárból kölcsönözhető ki; azt is láthatjuk majd, hogy egy adott felhasználó milyen más könyveket hagyott el, és az elveszítés helyszínei is folyamatosan frissülnek majd. Reméljük, sok örömet nyújt majd az oldal. A konyvtar.hu már most számos lehetőséget biztosít arra, hogy közelebb kerüljön a könyvtár és a használó, próbálgassátok, és mondjatok véleményt róla.

És reméljük, sok örömet nyújt majd a játék a továbbiakban is. Én például alig várom, hogy végre találjak már egy könyvet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük