Polc

Könyvajánlós közösségi honlap; ez a www.shelfari.com. Mivel Dani is írt a blogjára róla egy rövid ismertetőt (egyáltalán: ő ajánlotta nekem is), olvassátok el azt, ide csak a lényeget foglalom össze azok miatt, akik ritkábban találkoznak az Élet és könyvtárral.

A Shelfari lényege, hogy berendezheted a saját virtuális könyvespolcodat. A listából azokat a könyveket teheted a polcodra, amelyeket akarod. Egyúttal leírhatod, hogy melyik könyvet miért ajánlod (azáltal, hogy a polcodon van, már ugyebár ajánlottad is).

Továbbá elolvashatod, mások miért ajánlják a könyvet. Merthogy megnézheted azt is, hogy kedvenc könyveid kinek a polcán kaptak még helyet, így megtalálhatod azokat a rajongókat, akik ugyanazért az íróért vannak oda, mint te.

Aztán lehet barátokat megnevezni, pont mint más közösségi oldalakon, ahol megnézheted az ő profiljukat, kedvenc könyveiket, barátjaikat, és így tovább.

Ja, és van „tag”, lehet cimkézni, azaz katalogizálni is könyveinket.

Én első kanyarban kedvenc írom könyveit pakoltam fel (most látom, új regénye is megjelent), és ha lesz időm, meg is nézem, másoknak miért ő a kedvence.

szeptember 18, 2007

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük