Minden napra egy fotó

RSS-eimet olvasgattam tegnap este éppen, amikor váratlanul mosolyra görbült a szám: ráakadtam Steve blogjának aktuális bejegyzésére. Örültem, naná, elvégre találtam egy nagyon szimpatikus ötletet. Aludtam rá egyet, ma pedig lenyúltam (thanks, Steve :)).

A lényeg, röviden. Sokszor egy kép többet mond minden szónál. Ez nagyon hasonlít valami reklámból ismert szlogenre, de történetesen igaz. Látsz egy fotót a tengerből bikiniben, vizes hajjal kiemelkedő csokibarna bőrű lányról, és biztosan nincs szükséged rá, hogy valaki szavakkal is leírja a látványt. Ez persze csak az én példám, Steve másképp fogalmazott. Ő azt mondja, a könyvtárak egy közösség részei, gyakran igen aktív részei. A közösségi élet központjai, programokkal, kikapcsolódási lehetőségekkel. Miért ne mutathatnánk be ezt a lüktetést?

Persze-persze, a blogban is bemutathatjuk, elmondhatjuk, mi minden történt adott napon. És el is mondjuk, néha még egy-egy képpel is kiegészítve. Azonban képzeld el most csak a képeket egymás mellé téve. Minden napra egy fotó. Amint egy kalendáriumot alkotnak. Az egyik napon egy tanfolyam szünetben pihenő hallgatói (ez ugye a mai), egy másikon mondjuk egy olvasó, aki éppen reklamál a késedelmi díj miatt (és az biztos megnyugtatja, ha belevakuzok az arcába :) ), egy harmadikon egy rendezvény jellemző mozzanata (de csak egy!), egy negyediken pedig egy könyvtáros, amint könyvet pakol. Hol izgalmas, hol esetleg kevésbe izgalmas képek. Egy-egy ellesett könyvtári pillanat minden napról.

Nem, nem felejtettem el, hogy van képtárunk, de az mégis más. Ott egy-egy rendezvényről töltünk fel egy rakás fotót, ami kell is, szerintem. Azonban nincs mindennap rendezvény, így a képtár arról tanúskodik, hogy olyan, mintha élet se lenne itt máskor. (Arról nem is beszélve, hogy a Kép.Tárra napok óta nem tudok feltölteni néhány ópusztaszeri képet, állítólagos karbantartás miatt.)

Valószínűleg egy évben azért nem fog összejönni 365 kép. Sőt, a jól csengő címmel ellentétben biztos, hogy nem lesz mindennap fotó. Ezt nem csak azért mondom, mert vasárnaponként ki-ki maximum a saját ünnepi ebédjét tudná fényképpel dokumentálni, hanem mert biztosan lesz olyan nap, amikor lemerül az elem/a gépet kölcsönadtuk/az adatkábelt nem találjuk/a francnak van kedve fényképezni/a franc se akar modellt állni. De azért igyekszünk.

Oldalt (ha valaki Explorert használ, akkor lent) a linkajánlóban ezentúl ott lesz A nap képe rovat is. Hogy legyen egy képed rólunk. Minden nap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük