Elveszni vagy megtalálni

Veszíts el egy könyvet!A Veszíts el egy könyvet! játék miatt kissé beáldoztuk a blogunkat a héten, ha ez nem lett volna, valószínűleg most éppen az Internet Fiesta nálunk zajló eseményeit ecsetelgetjük egy új bejegyzésben, talán friss olvasmányélményeinket osztjuk meg veletek, mint rendesen, esetleg figyelmeztetünk mindenkit: óraátállítás…! De mivel van egy remek játék, ami itt zajlik az orrunk előtt, és mégis olykor több száz kilométerre tőlünk, hát arra figyelünk – blogunkkal együtt. Most egy röpke összefoglaló következik: hol tartunk éppen.

Természetesen kivételes élmény nekünk is azt látni, ahogy kikerülnek újabb és újabb (és mellesleg jobbnál jobb) könyvek a fórumra, na és persze a nyilvános helyekre. Hihetetlen, hogy öt nap alatt mennyi település bekapcsolódott általatok a játékba, országhatáron innen és túl is. Közben újabb dedikált könyvekre tettünk szert, amiktől rövidesen kénytelenek leszünk megválni. Ez fájni fog, de tényleg. Viszont gyógyír, hogy a Könyvmolyképző és a Könyv Paradicsom is felajánlotta támogatását, melyekről a fórumon és a blogon is írunk, ha itt az idő.

A játék közben eljutott egy új szintre, melynek alcíme Találj meg egy könyvet! is lehetne. ;) Bár a kockázatokról mindenkinek voltak elképzelései, azért az nagy öröm lehet, ha érkezik visszajelzés az elveszett könyv megtalálásáról. Speciel nekem ez még nem jött össze, de nem nagyon bánom. Pláne, ha én leszek az egyetlen, akinek elveszett könyve tényleg, és szó szerint elveszett. :)

Nem is büszkélkedtem még: a sajtó is felkarolta a kezdeményezést. Ehhez kellettek a támogatóink megbecsült nevei mellett a más blogokon írt bejegyzéseitek is, köszönjük szépen. Több rádió és tévé valamint az online és a nyomtatott sajtó képviselői is megtiszteltek bennünket érdeklődésükkel. Az elkészült riportok némelyike már megjelent/elhangzott, másokra még várni kell, ami nem is baj: szeretnénk az érdeklődést minél tovább fenntartani.

A fórumban javasoltátok, hogy legyen a könyvben is bejegyzés arról, ki, mikor és hol találta meg. Ezért hát az Elveszítési nyilatkozat mellett rövidesen letölthető lesz egy másik kis lap is, melyet a könyv hátuljába ragaszthattok majd (természetesen ilyet a könyvtárban is adunk). Ezen a fórumhoz hasonlóan a könyv sorsát lehet majd követni, feltéve, hogy az illetőnek van kedve beírni a nevét, a dátumot és a település nevét, ahol rálelt a könyvre. Mindez persze csak egy lehetőség.

Ugyancsak a fórumban érkezett a javaslat, hogy lehetne egy Veszíts el egy könyvet! klub az iwiw-en. Az ötletet köszönjük, a klub már létezik. Csatlakozzatok, ha van kedvetek.

És még két megjegyzés végül. Az egyik. Talán nem hangsúlyoztam eléggé, de most a fórumon valaki újra kiemelte: a játék oldalán a Témák szóra klikkelve szerző szerinti betűrendbe kerülnek a könyvek. Érdemes úgy is böngészgetni.

A másik. Bizonyára ti is megcsodáltátok már a játék logoját, melyet most úgy tettem fel, hogy azt teljes méretben letölthetitek és terjeszthetitek, ha olyanotok van. Viszont eddig nem kapott nagyobb nyilvánosságot a logo készítőjének neve, holott nagyon megérdemli: ingyen, és elképesztően gyorsan összehozott nekünk egy ilyen remekművet. A logo készítőjét Líbor Lillának hívják. Ezer hála és köszönet neki!

 

  • szerintem nagyon érdekes lenne a megtalálási lista is, látni, hogy milyen utat járt be egy-egy könyv. :)

  • Sürgős!!
    Kérem az illetékest, hogy a http://blog.justhvk.hu/ honlap főoldalán sürgősen készítsen egy „Könyvet találtam” menúpontot, ahol rögtön „Témák” szerint rendezve jön elő az oldal. Mert aki csak megtalál egy könyvet, aztán beírja a böngészőjébe a föntebbi címet, könnyen eltéved és föladja, hogy visszajelezzen. Ugyanis ha a jobb oldali „+02 Fórum”-ra kattint először, máris zsákutcába kerül. Ha pedig a Tudnivalók alatti Fórumra kattint, miből kéne egyből tudnia, hogy hogyanis kell abc-rendbe hoznia a könyvcímeket?
    Köszönöm az interneten kevésbé járatosak nevében.

  • szia Sirályfi,
    köszi a javaslatokat. A blogunk főoldalán elVeszítés néven van egy menüpont, ebben vannak a játékhoz tartozó linkek. Mivel sokan vannak, akiket a friss hozzászólások érdekelnek, meghagytam azt is, de az észrevételed jogos, így van most már egy külön link is téma szerinti sorrendben.

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük