Blikk Nők és RSS

Van néhány jó hírünk a játékról!

Az egyik, hogy a Blikk Nők legfrissebb száma egy oldalnyi terjedelemben foglalkozik a Veszíts el egy könyvet!-tel. A képre kattintva magatok is meggyőződhettek róla, hogyan kell egy újságírónak professzionális módon kedvet csinálni egy akcióhoz, hála és köszönet érte Olasz Júliának. Szaladjatok, és vegyétek meg a lapot!

A másik, hogy a Könyvtárportál fejlesztői – miközben előadásokat szerveznek, és szombaton a könyvfesztiválon is megmutatják magukat – a Veszíts el honlapját sem hanyagolják el. Számomra a legnagyobb öröm, hogy végre működik az RSS, azaz ide klikkelve mindenki behúzhatja a saját feed-olvasójába az oldalt, és rögtön láthatja a frissen elveszített könyveket. Hurrá, nagyon régen vártam már erre!

Valamint egyértelműbbé vált az is, hogy mely könyvekhez van friss hozzászólás. Ha megnézitek a listát, rögtön látható, hogy Rejtő Jenő A három testőr Afrikában című könyvénél van egy zöld alapú buborék ikon – ez jelzi azt, hogy van hozzászólás a könyvhöz. Magára a könyv címére kattintva ezt el is olvashatod, miként – ebben az esetben – magát a könyvet is. Ehhez csak a kék alapú E betűre (E-könyv) kell kattintani, és máris a Magyar Elektronikus Könyvtár honlapján találhatjuk magunkat, ahonnan különböző formátumokban le is tölthető a regény. Nekem nagyon tetszik.

Egyébként holnap ünnepli Orosháza a város alapításának 265. évfordulóját, amit mi is ünnepelni fogunk. De a részleteket majd holnap írjuk meg.

UPDATE: Olasz Júlia a cikkben említi, hogy a megjelenés napján a Blikk Nők is elveszít egy könyvet. Megtették, és regisztrálták is: Vámos Miklós – Apák könyve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük