Egy nap az olvasásról

katt a képreAmikor e sorokat írjuk, 361 elveszített és 38 megtalált könyv a könyvelhagyó napok idei mérlege (bizony, könyvelhagyó napok, hiszen Orosházán már 24-én veszítettünk el közösen, miközben sokan ma is regisztrálták a tegnapi elvesztéseket).

Hogy további statisztikai adatokkal is kényeztessük a nyájas blogolvasót, ehhez hozzátehetjük még, hogy toronymagasan Budapesten veszett el a legtöbb könyv, de Orosháza, Keszthely, Szeged, Gödöllő, Zalaegerszeg,  és Kecskemét is élen járt a könyvelhagyásban. Ami a népszerű szerzőket illeti, az utcákat járva J. K. Rowlingot találhattunk a legnagyobb eséllyel, de elveszett 8 Lila Prap és 6 Janikovszky Éva kötet is. Már leírtuk itt-ott, de nem lehet elégszer: köszönjük a tizenhat könyvtár munkatársainak segítségüket, ötleteiket, közreműködésüket, lelkesedésüket. És persze köszönet jár mindazoknak, akik egy-egy könyvvel szálltak be a játékba, és okoztak olyan örömet a megtalálónak, mint egy elveszítő annak a hölgynek, aki épp most járt bent nálunk a könyvtárban: megtalálta Tvrtko Menekülés a Pokolból című könyvét, még tegnap este ki is olvasta az egészet, ma elhagyta újra, tőlünk pedig kikölcsönözte egy másik kötetét…

Tegnap Orosházán rendezvény is volt. Kicsit szakmai, kicsit ismeretterjesztő, mi igazán jól éreztük magunkat, és a közönség soraiból is sok pozitív visszajelzés érkezett. A felkért előadók egytől-egyig azt hozták, amit vártunk, pedig az nem is kevés. Az meg különösen jól esett, hogy találkozhattunk végre személyesen is a Moly mindenesével, Nagy Bencével, vagy Bridge-dzsel, akinek éppen ma sorsoltuk ki az ajánlott könyvét.

További szavak helyett beszéljenek a rendezvényen készült fotók, valamint Bridge, aki olyan szép bejegyzést írt, hogy néhol már-már túlzásokba is esett. De azért nagyon köszönjük!

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük