"Egyedül nem megy"

TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0035

A fenti idézet nagyon is jól illik arra a folyamatra, mely a múlt héten, szombaton megrendezett nyitókonferenciával vette kezdetét. Könyvtárunk a battonyai és a tótkomlósi könyvtárral közösen, konzorciumot alkotva adott be pályázati anyagot, mely pozitív elbírálásban részesült. Így 28 millió forintot fordíthatunk képzésekre, különféle projektek megvalósítására – ilyen, már elindult projekt az országban eddig csak nálunk működő hangos blog – , egy integrált, a kistérségi könyvtárak rekordjait is tartalmazó, egységes könyvtári portál kialakítására.

Elekes Lajos és Szőcs Géza
Elekes Lajos és Szőcs Géza

A nyitó konferencián rövid köszöntő után Dr. Dancsó József országgyűlési képviselő, Orosháza alpolgármestere, majd Szőcs Géza költő, kultúrpolitikus is köszöntötte az egybegyűlteket. Ezek után rövid szakmai beszámolót hallhattunk, majd a nap második felében kötetlen beszélgetés formájában egy kicsit személyesebb hangvételben ismerkedhettünk meg Szőcs Géza életútjával és irodalmi munkásságával.

Röviden összefoglalva könyvtárunk szolgáltatásainak modernizációjával és színesítésével alkalmazkodunk a megváltozott társadalmi igényekhez, közösségi térré és családbarát könyvtárrá válunk.

  • … Gratulálok az impozáns nyitó konferenciához és sok sikert kívánok a pályázati projekt megvalósításához, az olvasó oázishoz.
    A rendezvény másnapján, június 6-án, vasárnap a Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója megüzente nekem, hogy nem tudja „felvállalni” a június 11-ére, péntekre tervezett könyvbemutatót, melyen a 2010. évi Ünnepi Könyvhétre megjelent, s annak hivatalos jegyzékében szereplő válogatott verseskötetemet adhattam volna át azoknak az orosházi és környékbeli olvasóknak, akik előfizettek rá.
    Orosházán voltam gyermek, a könyvben többször is felbukkan legkedvesebb városom. Ez a hetedik könyvem, s azok közül a negyedik verseskötet. 290 oldal. Magam adtam ki, két évtized publikálási szünet után, betegséggel küszködve, egy költői pálya összegzéseként és lezárásaként, de könyvesbolti forgalomba nem bocsátom. Az előfizetőknek majd elküldöm postán, bár ez sem csekély erőfeszítés.
    Köszönöm, hogy egy hónapig reménykedhettem ebben a találkozóban.

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük