Két hét

Hát lássuk, mi minden történt a költözés második hetében. Először is: voltak hiányzók. Hárman két napos tanfolyamon élesítették elméjüket a nagy Pesten, nekem volt egy fél délelőttnyi véradásom a kis Kardoskúton, a gyermekkönyvtárban iskolai osztályoknak voltak foglalkozások, és pénteken volt egy Kodály-est a művelődési házban. Még ha van is mentségünk az egyes hiányzásokra, mégis minden tiszteletem azoké a kollégáké, akik végig dolgoztak.

Az olvasóterem, majd a szakirodalom után a családi könyvtárban is válogattunk az állományból, és ott előkerült végre a pántoló is. Érdekes szerszám. Három ujjamat vágtam el vele a négy nap alatt. De összekötöztük vele majdnem a teljes családi könyvtárat.* Rájöttem, hogy a pántolásnak is meg vannak a maga Murphy-törvényei, vonatkoztatva a kelleténél egy centivel rövidebb szalagra, az elvágott ujjrész pótolhatatlan szükségességére, vagy az összefogott könyvkupac labilitására, de ezeket csak az értené meg, aki már pántolt össze könyveket. Ők meg már biztos megszerezték ugyanezeket a tapasztalatokat. Mindenesetre a rakás könyv a földszinten együtt van, úgy tűnik, egyelőre nem is szenvedtek maradandó sérülést, és most már csak a költözést kellene túlélniük.

Közben a raktárban is folyamatos a visszasorolása a kölcsönözhető állományból leválogatott könyveknek. És a zenei könyvtár is lassan kész az utazásra, a hanglemezek pl. már együtt vannak. Az az igazság, hogy noha igen kevesen vagyunk, de mégsem látok bele mindenki munkájába. Néha gőzöm nincs, hogy egyesek mit csinálnak. Ez nem panasz akar lenni, csak jelezni szeretném: lehet, hogy nem is teljes ez a körkép.

Azért remélem, ennyiből is látszik, hogy dolgozunk a mielőbbi újranyitásért. Ahogyan én tudom, a jövő héttől most már teljes létszámban leszünk. A költözésről továbbra is postolunk majd, és persze rendületlenül ajánlom figyelmetekbe a Nap képét is.

* A családi könyvtár a mi esetünkben a teljes szépirodalmat jelenti, külön csoportosítva a verseket, drámákat, kötelező irodalmat, sőt a romantikus, háborús, történelmi stb. témájú könyveket. Plusz itt találhatóak az ismeretterjesztő könyvek, ugyancsak külön válogatva (állatok, növények, technika, útikönyvek stb.).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük