Könyv könyvtári blogokról

A napokban megjelent a LibWorld – library blogging worldwide (könyvtári blogok a nagyvilágban) című könyv, melyről blogunk olvasói is hallhatták már, amikor a könyv borítóját lehetett megtervezni. A szépséges kiadvány azt vizsgálja országról-országra több mint 200 oldalban, hogy miképpen alakultak ki a könyvtári blogok az egyes országokban, vagy hogy mi jellemzi a blogok és könyvtárosok viszonyát.

A könyvben a magyarországi fejezetet Takács Dániel írta, akinek hála könyvtárunk blogjáról immár nyomtatásban is fennmarad egy oldal – ráadásul angol nyelven :) – az örökkéválóságnak. Dani ugyanis két másik magyar könyvtári blog (a fiksz, és az ek) mellett a Justh Zsigmond Városi Könyvtár blogját mutatta be részletesen az érdeklődőknek, amiért most nagyon hálásak vagyunk.

A könyvet 12.57 euróért bárki megrendelheti innen, de ami még jobb, ugyanitt ingyenesen is le lehet tölteni.

És mivel pdf formátumban szabadon terjeszthető a könyv, így azt a blogunkról közvetlenül is letölthetitek, csak katttintsatok ide.

A magyar rész a könyv nyolcadik számozott oldalán kezdődik, a nekünk oly kedves blog.justhvk.hu blogról pedig a tizenegyedik oldaltól olvashattok.

  • Nagyon örülök, s gratulálok a könyvhöz, illetve a blogodhoz. Blog nélkül nem lett volna a könyv. Milyen jó, hogy ugyanúgy tudunk örülni mindkettőnek.

  • Köszi, bár alighanem a mi blogunk nélkül is megszületett volna a könyv, de a kedves szavaitokat virtuálisan küldöm is rögtön Daninak.

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük