Könyvelhagyó nap számokban

A nagy könyvelhagyó nap jegyében ezúttal már jó egy héttel korábban elkezdődtek a könyvelvesztések, hiszen az esemény főtámogatója, az EDGE2000 Kiadó már március 17-én elkezdte az egészen március 25-ig tartó könyvelhagyó sorozatát. Amikor tehát azt mondjuk, hogy a könyvelhagyó napon több, mint 600 könyv veszett el, az nem feltétlenül egy napot jelent. De, hogy nagyon-nagyon sok könyvet, az biztos.

Maradva a számoknál, még néhány fontos adat. A könyvelhagyó nap szervezésében 14 könyvtár vett részt (a könyvtárosok nem csak saját, erre a célra gyűjtött könyveiktől váltak meg, hanem segítettek más könyvtárakat is könyvekhez jutni, példamutató szervezéssel és összefogással), és 12 könyvkiadó ajánlott fel könyveket elveszítésre (nagylelkű támogatásukat köszönjük ezúton is). A Facebookon 552-en jelezték, hogy bekapcsolódnak az eseménybe, és bár sokan közülük nyilván mindezt végül csak lélekben tették meg, de ezt is igen nagyra értékeltük. A könyvelhagyás izgalmát talán csak a megtalálás öröme múlhatja felül, nos mindezidáig 79 könyv megtalálását regisztrálták a rendszerben.

Orosházán egyébként kihasználtuk a viszonylag tavaszias időt (csak az a szél, az ne fújt volna), egy gyopárosi közös könyvelhagyással zártuk a napot, ahol a két ismert helyi költő, Fülöp Béla és Verasztó Antal mellett egy ifjú tehetség, Kovács Tímea olvasott fel verseket. Az oda-vissza mintegy 8 kilométeres túrát az elszántabb könyvmolyok két keréken tették meg (képekért klikk ide).

Egy szó, mint száz, mindenkinek köszönjük a részvételt, további jó könyvelhagyásokat kívánunk a legközelebbi akcióig!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük