Mi a téma?

Kedden, és ezentúl minden hónapban egyszer kicsit zaklatni fogjuk a nálunk internetezni vágyók egy részét – azokat, akik az ötös vagy hatos gépeken keresztül szeretnének szörfölni a világhálón. Ez a két gép jelenti ugyanis az eMagyarország pontot a könyvtárunkban, ennek megfelelően ha az eMagyarország Centrum kitalál valamit, azt mi – mint eTanácsadók – „kötelesek” (idézet az alábbi levélből) vagyunk végrehajtani.

Maga a program, amit majd ki kell tölteni, egyébként egyszerű és gyors, már kipróbáltuk, nem fog sok időt elrabolni. De ha valaki mondjuk a „milyen témában kíván internetezni az ügyfél?” kérdésnél esetleg mégis  úgy érezné, hogy ehhez senkinek semmi köze nincs, mi – jobb híján – az alábbi levelet fogjuk neki megmutatni.

Szóval ezt kaptuk tegnap:

Kedves eTanácsadó!

Az eMagyarország Centrum 2009 októberétől minden hónapban
demográfiai adatbekérő napot tart az eMagyarország Pontokra látogató  lakosság körében. Ezen napok hatékony megvalósulása érdekében számítunk minden eTanácsadó segítségére.

Kérünk minden eTanácsadót, hogy a levélben feltüntetett napokon a fentiek alapján járjon el!

Az adatbekérő nap célja, hogy felmérjük a lakosság internethasználási szokásait, az eTanácsadást igénybe vevő lakosok számát, nem és korcsoport szerinti megoszlását, munkaerő-piaci státuszuk szerinti megoszlását, valamint a lakosság által leginkább látogatott honlapok megoszlását. Fontosnak tartjuk az országos, regionális adatok és információk gyűjtését a további fejlesztések, képzések érdekében.

Az adatok bekérése a monitoring szoftver segítségével történik. A szoftver teljes anonimitást biztosít, a személyes adatvédelmet nem sérti. Az eTanácsadó a megjelölt napokon minden eMagyarország pontra betérő látogatóval köteles kitöltetni az internet használat megkezdése előtt a demográfiai adatbekérő ablakot.

AZ ADATBEKÉRŐ PARANCSIKON CSAK AKKOR JELENIK MEG AZ ASZTALON HA MÁR TELEPÍTETTE A SZÁMÍTÓGÉPEKRE A MONITORING SZOFTVERT. Ha még nem telepítette a szoftvert vagy sikertelenül telepítette, kérjük hívja informatikus kollégánkat az alábbi telefonszámon: Krizer Géza 06-1/413-2799

Adatbekérő napok

1. adatbekérő nap
2009. október 13. (kedd)

2. adatbekérő nap
2009. november 17. (kedd)

3. adatbekérő nap
2009. december 8. (kedd)

4. adatbekérő nap
2010. január 19. (kedd)

5. adatbekérő nap
2010. február 9. (kedd)

6. adatbekérő nap
2010. március 16. (kedd)

További információval kapcsolatban az alábbi telefonszámon érdeklődhet:
Berencsi-Eke Csilla 06-1/413-2794

Üdvözlettel:
Kiss Gyöngyi
eMagyarország Centrum-Operatív menedzser

Kitöltés menete:
– Mielőtt az ügyfél megkezdené az internet használatát, nyissa meg az „eMagyarország E-pont Demográfiai adatküldő” elnevezésű ikont.
– A megjelenő ablakot értelemszerűen kell kitöltetni az ügyféllel.
– A „Téma”(milyen témában kíván internetezni az ügyfél) résznél a CTRL billentyű folyamatos nyomva tartása mellet, egyszerre több témát is megjelölhet a kitöltő.
– Amennyiben nem tud a témák közül választani, az „Egyéb” résznél új témakör is megadható.
– A kitöltés az „Oké” gomb megnyomásával fejeződik be.
– Ne feledje a következő ügyfélnél újból elindítani a demográfiai
adatbekérést.
– Az adatbekérő nap végén, kérjük küldje el az alábbi e-mail címre – az adatfeldolgozás megkönnyítése miatt -, hogy hány fő töltötte ki aznap az adatküldő ablakot. A levélben tüntesse fel az eMagyaroszág pont ID számát.
E-mail cím: stat@emagyarorszag.hu

Kérünk minden eTanácsadót, hogy a levélben feltüntetett napokon a fentiek alapján járjon el!

  • Micsoda ? Komoly program lehet, ami mellett kézzel, e-mailban kell elküldeni a felmért létszámot, adatot!

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük