Ötből négyszer

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár és a Petőfi Művelődési Központ V. Rockvetélkedőjén november 7-én a győztes csapat kilétét illetően nem született meglepetés. A Hu-Rock nevű formáció – Akantisz Tamás, Magyarfalvi Péter, Mareczky Béla – idei sikerével negyedjére vihette haza a győztesnek járó kupát és aranyérmet.

A szervezők és a feladatok összeállítói (Mihály Zoltán, Zsedényi Péter, Szikoráné Dénes Katalin, Törköly József) pedig igyekeztek nehezebb kérdéseket is szerepeltetni a feladványok között. Jelentős szerepet kapott a kifinomult hallás már az első játékban, amikor olyan zenei blokkokat hallgattak meg a csapatok, melyekben négy zene szólt egyszerre. Itt az előadókat kellett felismerni, s hogy mégse legyen túl nehéz a feladat, az összeállításokban közismert zenekarok (pl. LGT, Queen, Pink Floyd, Led Zeppelin, Piramis, stb.) szerepeltek.

A „Mi bennük a közös” című játék a múlt évben is nagy sikert aratott, s idén is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ahogyan a karaoke is. Az akasztófa nevű feladatban zenekarok neveit kérdeztük, s itt már rabolhattak is a csapatok egymástól, így – egy-két apróbb nézeteltéréstől eltekintve – ez a játék is izgalmasra sikeredett. A tervezett tíz feladatban – egy időhiány miatt kimaradt –, többek között szerepelt még totó, memóriakártyás játék, valamint pingponglabdafújó verseny is utóbbi villámkérdésekkel kombinálva.

A feladatok összeállításánál egyrészt szem előtt tartottuk, hogy a rock kifejezést átfogó értelemben használva az irányzatok, stílusok és előadók széles skáláját lefedjük. Másrészt – mivel a rock nem halt meg, sőt nagyon is él – nem csupán a klasszikus korszak mestereit szerepeltettük, hanem mazsoláztunk korunk zenéiből is. Talán ennek is köszönhető, hogy a második helyezett csapat – Tóth Tibor, Rácz László, Kerekes János – mögött a harmadik helyet a Fülöp Márk, Kecskeméti Imre, Törköly Márton nevű fiatalokból álló formáció szerezte meg.

Talán nem rugaszkodunk el nagyon a valóságtól, ha azt mondjuk, a múlt esztendei héttel szemben az idei tíz csapat versengése – köszönhetően a szép számú közönségnek is – hangulatos estét és szórakozást produkált. A négytagú zsűrinek – Mihály Zoltán, elnök, Feldmann József, tiszteletbeli tag, Zsedényi Péter, Tenkes Tamás – akadt is dolga bőven.

A játék gördülékeny lebonyolítását segítette: Szikoráné Dénes Katalin, Hajtman Terézia, Mihálka András, Bogdánné Kiss Tünde, Buzai Csaba, Kiss Márta, Tengerics Éva.

Nagyon nagy köszönettel tartozunk a rockvetélkedő támogatóinak, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre ez az este:

MMD Team, Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány, Pipacs étterem, Kéknefelejcs Cukrászda, Burger Shop, Petőfi Művelődési Központ, Fórum étterem, Rétesbolt és kávézó, La-Rosa étterem és pizzéria, Gyopárosfürdő, Líra és Lant – Kövi-Házi Kft., IQ Könyvesbolt, Hetényi Pékség, Asztalos Pékség, Orosházi Élet, Oroscafe, Orosházi Városi Televízió, Oroshazainfo.eu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük