Könyv – koszorú helyett

Miként az OrosCafé megírta, pénteken 11 órától az alvégi temetőben vehetünk végső búcsút Károlyi Fülöp Bélától. Fia, Fülöp Atilla Csaba kérését, ötletét idézzük most az említett cikkből:

„A család azt kéri a gyászolóktól, hogy koszorú helyett egy szál virágot vigyenek a sírra. A koszorúra szánt összegből pedig vásároljanak könyvet, írják bele, hogy “Károlyi Fülöp Béla emlékére” és vigyék be a Justh Zsigmond Városi Könyvtárba.”

Megható, nemes gesztus, méltó Béla bácsihoz és méltó a családjához. Természetesen mi is mindent megteszünk azért, hogy méltó módon kezeljük a dokumentumokat. A felajánlott könyveket a könyvtár állományába vesszük majd, és külön polcon elhelyezve, mindenki számára elérhetővé, kölcsönözhetővé tesszük azokat.

Mindenki olyan könyvvel adózhat Károlyi Fülöp Béla emléke előtt, amilyennel szeretne, ám mivel kaptunk már erre vonatkozó kérdést, itt is érdemes megerősíteni: ha valaki szeretné tudni, hogy könyvtárunkban megvan-e már az adott kötet, azt a katalógusunkban ellenőrizheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük