(Sport)könyvbemutató csütörtökön

Miképp az a mellékelt meghívóból is látható, könyvbemutatóra készül a könyvtárunk, amit akár rendhagyónak is nevezhetünk. Rendhagyónak, hiszen nyáron sosem tartunk könyvbemutatót (általános vélemény, hogy ilyenkor mindenki nyaral, és tulajdonképpen lehet benne valami, mert már most jelezték, hogy lesz, akinek nem jó az időpont), másrészt meg sporttémájú orosházi könyv kb. ötvenévente egyszer hagyja el a nyomdát.

A helyi labdarúgás doyenje, Szűcs Ferenc azonban úgy döntött, változtat ezen az áldatlan állapoton. Először megírta A Mátrai Sándor Stadion története című kötetet, majd saját kiadásban a megjelentetésre is vállalkozott. Volt szerencsém kézbe venni, és el is olvasni a könyvet, ami nem egy földöntúli teljesítmény részemről, hiszen csak 72 oldal, az is tele sok-sok képpel.

A könyv nem csak a stadion történetével foglalkozik, hanem úgy általában az orosházi foci történetével is, ezért is kár, hogy ilyen rövid. A szerzőnek bőven volna mondanivalója az orosházi futballról, ám úgy döntött (nyilván kényszerből, a saját kiadás korlátai miatt), hogy csak érintőlegesen említi a fontos epizódokat. Viszont rengeteg összeállítással és sok fotóval találkozhat majd az olvasó, ami miatt a kis kötet sikerre van ítélve. Arról nem is beszélve, hogy olyan érdekességeket is megtudhatunk belőle, mint hogy a legelső magyar totószelvényen (1947 októberében) a kilencedik meccs a Békéscsabai Előre – Orosházi MTK rangadó volt. Tudtad?

Remélem Feri bácsi folytatja a megkezdett munkát, és követőkre is talál majd a pályatársai közül. Jó lenne minél több sporttémájú helytörténeti könyvet bemutatni. És olvasni.

Nagy szeretettel meghívjuk Önt, családját és kedves ismerőseit 2009. augusztus 6-án, csütörtökön 17 órára a Justh Zsigmond Városi Könyvtárba (Orosháza, Kossuth u. 1.)

Szűcs Ferenc: A Mátrai Sándor Stadion története

című könyvének bemutatójára

Házigazda: Buzai Csaba könyvtáros

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük