Tematikus NAVA

Mivel könyvtárunk is NAVA-pont (azaz a Nemzeti Audiovizuális Archívum szolgáltatásait nálunk is igénybe tudod venni), szívesen adunk helyet a következő hírnek, mely egy újabb fejlesztésről számol be.

A Nemzeti Audiovizuális Archívum örömmel mutatja be Tematikus Gyűjteményi oldalát, amely a mai naptól érhető el NAVA-pontjai számára a http://tematikus.nava.hu/ oldalon.   Értékes tartalmak kínálata, könnyen elérhető formában. Ez a célja a NAVA televíziós kollekciójából szemezgetett, fontos kulturális és emberi értékeket, illetve aktuális eseményeket közvetítő műsorok tematikus gyűjteményekké való rendezésének.

Ízelítőként 4 összeállítással indítjuk útjára a NAVA Tematikus Gyűjteményét. A 150 éve született Benedek Elek tiszteletére készített válogatás a mesekedvelők körében számíthat népszerűségre, hiszen több mint 300 mese között böngészhetnek a látogatók. Külön Benedek Elek fejezettel adózunk a nagy mesélő emlékének.   A legszemélyesebb válogatás a NAVA tematikus oldalán az Emlékezés Cseh Tamásra című gyűjtemény. Cseh Tamás dalait, a róla készült filmet, portréműsort láthat itt az  érdeklődő.   A Csillagászat Nemzetközi Éve alkalmából, az Ég és Föld  elnevezésű összeállítás a NAVA csillagászati témájú műsorait mutatja be. Nyugat 100 címmel 2008-ban emlékévet rendeztek. Archívumunk azzal tiszteleg a máig legjelesebb irodalmi orgánum emlékének és ajándékozza meg egyben a magyar irodalom szerelmeseit, hogy a televízióban sugárzott minden témához kapcsolódó adást egy csokorba gyűjti. A NAVA a fontosabb eseményeket, emlékéveket figyelemmel kísérve további válogatások összeállítását tervezi. Köszönettel fogadunk minden ötletet,  észrevételt új vagy már létező gyűjteményeinkkel kapcsolatban.

Ha nem vagy biztos benne, hogy mi is az a NAVA, bő két éve mi már írtunk róla, olvasd el itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük