Thék és Flickr

Verasztó Antal és Koszorús OszkárTúl vagyunk az első könyvtári rendezvényünkön a költözés óta, ami most ugyan pont úgy hangzik, mintha megkönnyebbült sóhaj kísérné a mondatot, pedig nem, csupán ténymegállapítás. Verasztó Antal igen hosszú címmel látta el új kötetét (Adatok Thék Endre, és a nemes Thék család történetéhez), ami könyvtárosoknak nem ideális, azonban legalább jól kifejezi a tartalmat.

Minő meglepetés: Thék Endréről folyt az egyébként nagyon érdekes diskurzus a könyvbemutatón is, Verasztó Antal beszélgetőtársa Koszorús Oszkár volt. Thék Endre neve minden orosházi számára ismerős lehet, lévén hogy egy elég hosszú utcát neveztek el róla. ;) Persze amúgy is. Thék ugyanis nemzetközi hírű bútorkészítő volt. Gyönyörű bútorok, sőt, zongorák viselték keze nyomát, alkotásai főúri kastélyok termeit díszítették, mi több, az Országházban a miniszterelnöki szobában még mindig az ő bútorai találhatók. Élettörténete színes és tanulságos, így anélkül is jó szívvel ajánlom a könyvet mindenki számára, hogy olvastam volna. A könyvtárunkban hamarosan hozzáférhető, Koszorús Oszkár könyvesboltjában pedig egészen biztosan megvásárolható.

(Más. A könyvbemutató után szorgalmam nem ismert határokat, gondoltam rögtön feltöltöm az ott készített képeket a netre. Megtettem majd döbbenten konstatáltam, hogy a Flickr csak 200 fotó publikálását engedi ingyenesen. Persze a hiba egyértelműen nálam van, talán kicsit alaposabban is elolvashattam volna a felhasználási feltételeket. De azért a fene essen bele. Úgyhogy kitörölgettem néhányat az újakból, hogy legalább a régiek megmaradjanak, a teljes fotó-összeállítás a tegnap estről pedig felkerült a jó öreg Képtárunkra. Fizetni nem akarok. Van valakinek ötlete, mi válthatnák ki a Flickr-t, hogy a Nap képe rovat tovább éljen?)

  • Úgyí emlékszem 100Mb-os limit van havonta. Nem kell a netre olyan nagy kép. 100Kb-osból – ami azért nem kicsi – az máris ezer db.

  • A 100 megás limitről tudtam, azért is voltam olyan bátor, hogy nagy méretben töltöttem a képeket, mert még úgy is belefért. De az most tök mindegy, hogy 1M vagy 100Kb a kép mérete, ha a száma is korlátozva van 200-ban. :|

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük