Zúzás a könyvtárban

A rocknagypapák mifelénk többnyire egyszerűen csak hirtelen meghülyülnek, és vagy vadul politizálni kezdenek, vagy nekiállnak krumplit pucolni egy elcseszett főzőműsorban. Hát kérem tessék példát venni egy bizonyos Mike Jones-ról, aki – idézve a Telegrahph csütörtöki cikkéből – felcserélte a punk zajos világát a könyvtárosok csendes életére. Bizony kérem, Jones könyvtáros lett.

A híres-neves Clash együttes gitárosa által alapított Rock’n Roll Public Library a múlt héten nyitotta meg kapuit a rajongók és érdeklődők előtt Londonban. A „gerilla-könyvtár” állománya mintegy tízezer dokumentumra rúg, és itt a dokumentum kifejezést tessék a lehető legtágabban értelmezni: a gitáros saját – immár nyilvános – gyűjteményében a könyvek, lemezek és VHS-ek mellett például azok a pizzás dobozok is megtekinthetőek, melyeket a turnék során gyűjtött össze Jones.

Clash blog: http://www.theclash.com/blog/?p=49

Forrás: http://lisnews.org/

július 27, 2009

  • Én is. Talán össze lehetne kapcsolni az MTV Icon egy-egy adásával az „ikonok” könyvtárának megnyitását. Bár nem biztos, hogy az ikonok ezt szeretnék…

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük