Kopi

Szerdán egy zsír új fénymásolóval gazdagodott könyvtárunk. Hogy csak a legfontosabb tulajdonságait említsem, másol ffben és színesben, kicsiben és nagyban, programozható, azaz elmenthetők bizonyos beállítások, nyomtatóként is üzemel, sőt szkennerként is (az eddigi lapolvasónkhoz képest a fénysebesség gyorsaságával). Ez utóbbi azért is hasznos nekünk, mert így bizonyos könyvek gyakran használt és másolt részeit elég lesz egyszer beolvastatni, kb annyi energiabefektetéssel (na jó, picit többel) mintha másolnánk, és az a továbbiakban digitális formában is a rendelkezésünkre áll majd.

A fénymásolás és nyomtatás árai változatlanok, csak a színvonal ugrott most nagyot. Hozzá kell tennem – nem mintha előre mentegetőzni akarnék, vagy ilyesmi – de ez még nálunk is a betanulás időszaka. Így bizonyos óhajokat valószínűleg nem sikerül majd elsőre teljesíteni. Ahogy a szerdai bemutatóra visszaemlékszem (egy szerviztechnikus ismertette a legfontosabb tudnivalókat szerény számú, ám annál érdeklődőbb kollektívánknak) talán másodikra sem. :)

  • Kedves Kollégák!

    Remélem hamarosan túl lesztek a betanulás nehézségein és mindenki örömére folyamatosan használjátok az új fénymásolót.
    Szeretném tudni a típusát, árát és majd a tapasztalatokat is, mert nálunk is szükség lenne valami hasonló masinára.

    Pappné Németh Erika
    JAMK, Tatabánya

  • Tegnap kisebb-nagyobb megszakításokkal bő egy órán keresztül győzködtük a masinát, hogy szkenneljen könyvet laponként, sorozatban. Nem sikerült. Valószínűleg a 16 lépés közül, mely elvezet a sikerig, az egyiket kifelejtettük. Folyt. köv.
    Viszont nagyon szépen fénymásol színesben.

  • Visszajelzés: Könyvtárosháza »
  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük