Sajtózó

Ma a hir6-on egy egészen hosszú interjú jelent meg a könyvtárról. Egyrészt köszönjük a lehetőséget, másrészt olvassátok el, hátha van benne újdonság. Állítólag a napokban jön a folytatás, Krisztián barátunk a polgármester urat is megkérdezte ez ügyben.

Egyébként pakolunk. Jelenleg az olvasóteremben zajlik leginkább az élet, egyelőre még dobozolás nélkül. Szép sorban minden állományt átnézünk, mielőtt költöznénk, hiszen most különösen nem mindegy, hogy mi marad a raktárban. (Tudniillik a raktárunk egyelőre marad a jelenlegi helyén, a legoptimistább várakozások alapján is csak valamikor tavasszal költözik majd utánunk. Azaz ha raktári könyvre lesz szüksége valakinek, biztosan nem tudjuk azonnal odaadni.) Az olvasótermi anyaggal kapcsolatban kicsit változtattunk a szemléleten, ami azt jelenti, hogy sok könyvet tettünk kölcsönözhetővé, azaz mind a szakirodalmi, mind a családi könyvtár ismeretterjesztő része jelentősen frissülni fog (pláne, ha az új könyvek is polcra kerülnek).

A pénteki Orosházi Életben újra lesz egy cikk rólunk, amit csak itt, csak Önök (csak ti) már most elolvashattok.

Közel azonos méretű alapterületre kerül a Justh Zsigmond Városi Könyvtár a költözés után is – tudtuk meg az intézmény igazgatójától, Hotoránné Fekete Gabriellától. Mint ismert, a könyvtár december 17-ig költözés miatt zárva tart, a bibliotéka új helye a művelődési központ első emelete lesz. A hozzávetőleg 100 ezer dokumentumból álló könyvtári állomány elhelyezése mégsem lesz egyszerű feladat, hiszen kevesebb falfelület áll a könyvtár rendelkezésére, így sok helyen térben elhelyezett, úgynevezett úszópolcokkal kell majd a tárolást megoldani.

A könyvtár nyitásáig a napilapok és folyóiratok olvasására a művelődési ház első emeletén található gyermekkönyvtárban van lehetőség. A most kikölcsönzött dokumentumokat a nyitást követően, már az új helyre kell majd visszavinni.

Jó, hogy jelen lehetünk a helyi sajtóban: sokan még mindig nem tudják (vagy nem hiszik el), hogy nincs nyitva a könyvtár. A telefon gyakran csörög, mi pedig felvesszük, – ha meghalljuk – noha intézkedni nem nagyon tudunk. És a bejárati ajtót is óriási lendülettel támadják, meg se lepődnék, ha egyszer tövestől beszakadna az egész. Azért egyszerűbb lenne az élet, ha ezt a pár hetet már kihúzná valahogy.

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük