Tábornyitó

Vasárnap nyitja meg kapuit Orosházán a XIV. Ifjúsági Magyarságtábor. A Helios Alapítvány és a Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete ezúttal is határon túli – szerbiai, szlovák és erdélyi – magyar diákok számára szervez programokat közel egy héten keresztül.

A sűrű programsorozatba a könyvtárunk bemutatása, sőt még egy kis játék is belefér majd, köszönhetően a főszervezőnek, Fülöp Bélának. Kedden délelőtt tehát szeretettel várjuk a diákokat egy gyors könyvtárbejárásra, majd Rózsa Zoltán múzeumigazgató ismerteti Orosháza történetét dióhéjban, végül pedig röviden bemutatjuk a Veszíts el egy könyvet! játékot azoknak, akik esetleg még nem ismernék. Mivel Béla bácsi kérésére a gyerekek néhány elveszítendő könyvet is hoznak magukkal otthonról, azokat együtt regisztráljuk majd, hogy aztán a srácok „szakszerűen” el is veszítsék valahol. Nem akármilyen könyvek lesznek ezek: határon túli magyar írók munkái.

A nagy rohanásnak egyébként az az oka, hogy a vendégek délután már a Feszty-körképet fogják megcsodálni Ópusztaszeren. Azt hiszem, ott eddig még nem is veszett el könyv.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük